Produkcję naturalnych dodatków do żywności firma opiera na trzech liniach technologicznych:
- ciągłej i okresowych liniach produkcyjnych do liofilizacji
- dziale produkcji naturalnych dodatków do żywności w formie proszków, opartym na technologii suszenia rozpyłowego
- instalacji do granulacji ciśnieniowej proszkowych dodatków do żywności.
Produkcja odbywa się w pełni wystandaryzowanych warunkach, na nowoczesnych liniach technologicznych pod nadzorem wyspecjalizowanej kadry, co gwarantuje osiągnięcie założonych standardów technologicznych i ich utrzymanie. Odpowiedni poziom jakościowy wyrobów pozwala uzyskać konsekwentna polityka firmy w tym zakresie, której efektem było wprowadzenie i ciągłe udoskonalanie stosownych systemów jakościowych.
System Zarządzania Bezpieczeństwem w firmie Celiko jest zgodny z wymaganiami:
- FSSC 22000
- ISO 22000:2005
Celiko może również realizować produkcję zgodną z wymaganiami norm:
- HALAL
- BIO
- Kosher