Technologie

Produkcję naturalnych dodatków do żywności firma opiera na trzech liniach technologicznych:

  • ciągłej i okresowych liniach produkcyjnych do liofilizacji
  • dziale produkcji naturalnych dodatków do żywności w formie proszków, opartym na technologii suszenia rozpyłowego
  • instalacji do granulacji ciśnieniowej proszkowych dodatków do żywności.

Produkcja odbywa się w pełni wystandaryzowanych warunkach, na nowoczesnych liniach technologicznych pod nadzorem wyspecjalizowanej kadry, co gwarantuje osiągnięcie założonych standardów technologicznych i ich utrzymanie. Odpowiedni poziom jakościowy wyrobów pozwala uzyskać konsekwentna polityka firmy w tym zakresie, której efektem było wprowadzenie i ciągłe udoskonalanie stosownych systemów jakościowych.

System Zarządzania Bezpieczeństwem w firmie Celiko jest zgodny z wymaganiami:

  • FSSC 22000
  • ISO 22000:2005

 

 

 

 

 

Celiko może również realizować produkcję zgodną z wymaganiami norm:

  • HALAL
  • BIO
  • Kosher

Nasze technologie